onsdag den 8. august 2012

Zanzibar

Saa har vi haft vores foerste uge i Afrika og nydt den paa Zanzibar!!

Saa er vi afsted paa flyet
Stakkels syge Kathrine paa gulvet i Doha lufthavn

Turen startede med at Kathrine blev syg paa afrejsedagen og sad med influenza under hele den lange tur (hun var sej). 

Paa baadtur

Sigrid, Trine, Anne, Kathrine og Ditte



   Vi landede i Dar Es Salaam og fik vores taxa Afrika-style. Foerst maatte vi kaempe os uden om de foerste 12 taxahustlere og da vi endeligt kom med en ok fyr, proevede en anden taxa-mand at stjaele turen fra ham. I trafikken var det med krydsede fingre for at ikomme helskinnet gennem byen og ud til faergen. Der var dyt-dyt, dalladallaer der overhalede i et vaek, koeer paa vejene, scootere der cirklede ind og ud, cyklister med faretruende hoejt stablede aegbakker paa bagagebaeret..

Vi naede kun lige akkurart faergen og afsted var vi.
Friskfanget fisk og smuk solnedgang

Hakuna Matata - det ordner vi imorgen
Eftermiddagsoel paa starndbaren
Vi kom i havn i Zanzibars hovedby Stonetown hvor vi blev modtaget af Trine, Sigrid og Ditte (Annes veninder), som var hurtige til at skaffe skygge, mad og drikke paa trods af ramadanen!!! De havde allerede arrangeret transport til paradis i form af en nedkoelet minibus til Nungwi paa nordoeen med forudbestilt vaerelse med fan!

De naeste fire dage bestod af snorkling paa baadtur med soltag, solbadning, billige oel, sygdomspleje, friskfanget fisk og masser af afslapning.

Pigerne skulle hjem til Danmark og vi rejste videre til det sydoestlige Jambiani efter noget besvaer med transport.
Her var RO, afslapning, tranqila og alle andre former for synonymer for fred og ro! Vi boede paa et guesthouse ejet af en dansk jordemoder, hvor vi selv kunne lave kaffe, nyde laekker morgenmad og ellers ikke lave saa hulens meget andet end at laese krimier. Alle i byen var ramadan sultne (laes: smaasure) og vi er nu taget til Stonetown og har planer om at tage til fastlandet i morgen for at finde den billigste og bedste safaritur   ved Serengetisletten (det er her loeverns konge skal taenkes at foregaa).
Tjek tasken - man er ikke mere masai end at man ogsaa er Obamafan!


 Haaber alle har det godt hjemme!


Kathrines solbriller var et hit!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar