fredag den 17. august 2012

Safari

Saa kom vi til Arusha som ligger I det nordlige Tanzania, byen der ligger klods op af vores hospital og som er epicenter for safaribooking.  Vi koebte en super billig safari (og fik maaske ogsaa lidt standard derefter, men det var super paa vores studerende/SU-budget). Vi sov i fine telte ude I parken blandt de vilde dyr (en morgen stod vi op til iturevet kaffe, maelk, sukker og dug med en stor, lang flaenge i --- uhhh!!!). 

Vi saa loever, geoparder, zebraer, elefanter, flodheste og meget meget mere. Vores guide lugtede som en gnu (maaske er det et faellesoenske fra alle tanzaniske maend at oparbejde denne saerpraegede odeure), men var rigtigt soed og synes at vi var de sjoveste turister laenge! Vi tog foerst til Tangiere Nationalpark, som var proppet med alle mulige dyr og vi var de typiske turister der knipsede saa snart vi saa skyggen af en antilope. Derefter koerte vi den laaaaaange, og MEGET (!) stoevede tur til Serengeti sletten for at se den berygtede Great Migration – som totalt udeblev. Vores guide som ikke havde haft noget med bookningen at goere fniste: “did you think the Great Migration was now?? No no no, over one month ago…!” Naa, men tak for den lange koeretur saa. 
Serengeti viste sig dog at vaere ok alligevel. Skoen morgen-game-drive hvor vi saa solen staa op og Kathrine sprang ud som dyre-spotter nr 1. Hun slog baade Anne og guiden med laengder! Derefter koerte vi den lange, svedige og stoevede tur tilbage med tre knevrende schweiziske piger paa bagsaedet. Vi overnattede paa toppen af det smukke Ngorogoro Krater med smuk udsigt, solop- og nedgang og skoenne kolde oel. Dagen efter afsluttede vi safari med en flot tur rundt I Ngorogoro krateret med lunch in the wild med flodheste og vilde mad-stjaelende oerne. 

Nu er vi tilbage I Arusha og har sovet laenge, vaeret i byen, spillet kort, set hjemmelavede afrikanske musikvideoer paa vores tv paa hotellet, spist laekker indisk mad, laest boeger og ladet op til at starte paa hospitalet, som sker loerdag! Vi er begge super spaendte; kan vi husked et vi har laert? Er der myggenet? Hvor koldt der er? Vil jordemoedrene deroppe vaere soede ved os? Sker der spaendende ting paa hospitalet? Er der overhovedet internet? Og meget meget mere..

Vi har besluttet at holde hinanden i haanden, tage en dyb indaanding og tage dem med storm :)

Vi har det fantastisk, proever at faa lidt tan (som en sort fyr sagde hernede: “you white people always feel so warm in Africa, that you change color” (laes: om solbrunhed) og nyder det sidste af vores ferie.

Ha’ det dejligt derhjemme!!


Saa er vi paa veeeeej!


Vores laekre jeep!

Se en gang en elefant - meget taet paa!!

Safari-tabu: eftermiddags-oel var det bedste paa turen. 

Vi stod op kl 06.15 for at se solopgang (ps. KOLDT!)


Ngorogoro Crater (og Anne)

Ngorogoro Crater (og Kathrine)

Morgen safari med vaekkeuret sat til kl 05.45

Den her gepard har Kathrine helt selv spottet!!!

Mega stoevede efter den lange Serengeti-koere-tur

Vi har pumpet jern hernede saa nu kan Kathrine holde en zebra helt selv

Kold nat ved Ngorogoro krateret


We spot those zebras!

Frokost blandt de vilde dyr!

Og endeligt hjemme igen til oel og indisk mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar